top of page
Thales-swiss-made.png
Thales-animation-tonarm.gif
Thales-tonarm-1.png
Thales-tonarm-3.png

Thales tonarmar är geometriska mästerverk. Thales egenutvecklade tonarm är en kombination av de bästa egenskaperna hos konventionella tonarmar och tracking fördelen hos tangentialarmar, självklart tillverkat med klassisk schweizisk precision. Thales är finmekanik på hög nivå och är värdig musikens vackra namn. Thales tillverkar även exklusiva kablar för hand samt bygger kompakta och gedigna skivspelare.

 

Made in Switzerland - Hergestellt in der Schweiz.

Idé

Allt började när Micha Huber sökte efter ett sätt att kombinera fördelarna med en konventionell svängbar tonarm och fördelarna med en linjär tangentiell tonarm. Lösningen är baserad på den välkända grundskolemetoden för att konstruera en tangent:

Thales cirkel. Efter mycket funderande och beräkningar har en tredimensionell mekanisk lösning tagits fram som uppfyller alla de krav som ställs på ett modernt system. Den länge omhuldade drömmen om geometriskt korrekt spårning med svängbara lager med låg friktion blev verklighet. Ett nytt patent lades till de dussintals befintliga patent som vittnar om denna dröm: CH 694567 Tangential Pivoted Tonearm, som tillkännagavs i maj 2004.

Design

Thales produkter kännetecknas av elegant och ädel design med en touch av "understatement". De följer inte tendensen att försköna material utan understryker de inre värdena. Form, material och yta är resultatet av en noggrant genomförd teknisk process, för att säkerställa att varje enskild del utför sin funktion i det övergripande konceptet perfekt. År 2016 inledde Thales ett samarbete med Steuri Industrial Design. Utseendet på TTT-Slim II, designad av Milos Ristin och Thomas Steuri, är det första resultatet av detta gemensamma utvecklingsarbete.

Teknologi

Thales filosofi är inte bara att hitta teoretiskt perfekta lösningar utan också att förverkliga dem på det mest exakta sättet och uppnå ständiga förbättringar för att kunna sätta nya standarder för musikåtergivning. Därför investerar de ständigt i forskning och utveckling och de har tagit fram tangentiellt svängda tonarmar med en mer komplex matematisk bakgrund som möjliggör ett mer elegant mekaniskt utförande. Baserat på erfarenheten att en skivspelare och dess tonarm bör utformas som en enda enhet har Thales utvecklat sin egen skivspelarlinje som uppfyller de högsta kraven. Deras portfolio kompletteras av deras egna fono- och linjekablar.

Fästpunkt 1
bottom of page