top of page

Nyheter från perioden maj till juni 2024


 

Nytt i München 2024

- välutvalda axplockCayin Pearl U170 är tillverkarens största hörlurs- och rörförstärkare. Tillgänglig oktober 2024. 20W effekt från KT170 utgångsrör.


 


QUAD 33 & 303 är de första allmänt tillgängliga transistorbaserade produkterna från QUAD när kombinationen lanserades 1967. QUAD har nu återlanserat de klassiska för-och slutstegen med flera moderna uppdateringar.

Tillgängliga senare i år.


 

NAGRA har en ny streamer.The Streamer features:

 • Tidal connect – you can stream directly from Tidal app

 • Spotify connect – you can stream directly from Spotify app

 • QOBUZ through mConnect control app (free and available for Apple and Android tablets or phones)

 • vTuner (access to thousands of radio stations)

 • Roon ready (in progress, not yet available)

 • Airplay 2 (for Apple devices)

 • UPnP / dlna for local files
 

Wilson Audio gör homage till sina 50 år.

Nu finns WATT Puppy 50th Anniversary." Thirteen years after the retirement of Series 8, The WATT/Puppy now is constructed with the most refined versions of X-Material for the internal bracing and external enclosure, S-Material for midrange coupling to the front WATT baffle, and V-Material for the top of the Puppy, serving as the vibration-sink interface for the WATT.


Each of these unique materials is meticulously chosen for its specific performance characteristics, whether in the realms of vibration control or sound reproduction. This commitment to material excellence is one of many elements that ensures The WATT/Puppy delivers the best audio quality possible for this relatively compact design." 

Dynaudio stegar fram med driv och engagemang.Dynaudio har presenterat sina nya modeller Contour Legacy, Confidence 20A och Contour 20 Black edition.Dessutom finns en mycket speciell högtalare. I samarbete med Karimoku lanseras den mycket eleganta the Bookshelf. En unik och välljudande högtalare. 


"When Denmark’s legendary acoustics pioneers team up with Japan’s devoted artisanal makers, you get something very special."  


 

McIntosh ML-1 finns nu i butikenVarmt välkomna in och lyssna redan nu på nya ML-1 tillsammans med 611 monoblocken och C70 rörförsteg.


Ett datum för demo kommer inom kort.

Boka en demoplats redan nu.


 

Usher Audio SD-501 & SD-502

Imponerande, välljudande och framförallt prisvärda högtalare.


 

SD-501


Ursprunget till USHER SD-serien var att skapa en liten stativhögtalare med högsta prestanda. Så fortsätter framgången med USHER DMD "Diamond Diaphragm"-diskanten och den utmärkta prestanda. Golvhögtalaren SD-501 är en vacker, kompromisslöst designad och framtagen modell, som en högtalare i samlingen USHERs förstklassiga högtalare.


Usher SD-501 har Time Alignment principen gällande elementens placering.


Ushers välkända DMD "Diamond Diaphragm" 9980-20 diskant har en trelagers kompositstruktur - "diamant-metall-diamant" - med en diameter på 1,25" för att uppnå bästa styvhet, den lättaste vikten och den mest idealiska interna egenskaper, vilket skapar den bästa diskanten på marknaden.

 

För att matcha den rikligare högtalarvolymen i SD-501 och uppnå bästa lågfrekvensprestanda, finjusterade USHER basenheten i SD-501. Den nya 0535K basen är designad med en diameter på 5,5" och är något lägre i slaglängden. Den har en lägre frekvensrespons och använder också en pappers- och glasfiberkomposit-kon. Utmärkt styvhet och kvalitet, samt god dynamisk prestanda.


SD-501 har en 2,5-vägs design med crossoverfrekvens för diskanten och mellanregistret på 2,3 kHz.


Högtalarens struktur och utseende


SD-501 använder starka 0,85" tjocka plattor för att kabinettet och interna ribborna, för att uppnå utmärkt strukturell styrka och undertrycka resonanser. SD-501 har kabinettet designat med en lätt uppåtgående vinkel, vilket inte bara tillåter bättre fasning mellan kanalerna, utan också har en vacker effekt.Två utseendealternativ av valnötsträ och pianosvart, samt ett galler utrustat med en magnetisk fästning.

Det kan matchas med en mängd olika fashionabla inredningsstilar och exklusiva möbler, vilket gör att du kan njuta av utmärkt ljudkvalitet samtidigt som dina ögon tilltalas.


 

Tekniska specifikationer:

 • System: 2-1/2-vägs basreflex golvstående design

 • Diskant: 1,25-tums DMD-membranenhet

 • Bas: 5,5-tums högtalarkonenhet av pappersfiberkomposit

 • Impedans: 4 ohm

 • Verkningsgrad: 88dB/w/m

 • Frekvensgång: 43Hz-40kHz

 • Tål effekt: 80W (kontinuerlig)

 • Crossover-punkt: 250Hz/2,1kHz

 • Högtalarstorlek: Bredd 235 × Höjd 1020 × Djup 360 (mm)

 • Vikt: 23,5 kg (enkel)


 

SD-502


Ursprunget till USHER SD-serien är att skapa en liten bokhylla-högtalare med högsta ljudprestanda. SD-serien fortsätter de absoluta fördelarna med USHER DMD "Diamond Diaphragm"-diskant och den utmärkta prestandan hos USHER:s stora golvhögtalare, men storleksmässigt är lämplig för mindre lyssningsrum. SD-502 är en vacker högtalare baserat på kompromisslös design- och produktionskoncept.


Baffelsn på Usher SD-502 är konstruerad att uppnå exakt Time Alignment av varje ljudsignal. Lågfrekvensrespons och dynamisk prestanda leverarar Usher SD-502, med sin avancerade tre-vägssdesign.

 

Usher SD-502 använder den välkända DMD "Diamond Diaphragm" 9980-20 diskanteen som utvecklats av USHER. För att övervinna kvalitetsproblemet med diamantmembranet, antar USHER en trelagers kompositstruktur av "diamant-metall-diamant" i produktionen av membranet med en diameter på 1,25" för att uppnå bästa styvhet, den lättaste vikten och den mest idealiska interna egenskaper, vilket skapar den bästa diskanthögtalaren på marknaden.För att matcha den rikligare högtalarvolymen i SD-502 och uppnå bästa lågfrekventa prestanda, finjusterade USHER basenheten i SD-502 till den nya 0535K-elementet, med en diameter på 5,5". Frekvensresponsen går lägre, konen består av en pappersfiber och glasfiber komposit, med utmärkt styvhet och kvalitet, samtidigt som den visar utmärkt dynamisk prestanda.Usher SD-502 lägger till en mellanregisterkanal för att smidigare dela upp frekvenserna mellan diskant- och basenheterna, vilket inte bara minskar distorsionen av varje ljudkanal utan också förbättrar effektiviteten för mellanregistret. SD-502 antar en tre-vägssdesign, crossoverfrekvensen för diskanten är ökad till 2,4 kHz, och den nedre delen av högfrekvensen överförs till mellanregisterenheten, vilket minskar belastningen på diskantenheten och minskar distorsion; mellanregister och bas. Delningspunkten är inställd på 420Hz, och de två basenheterna är gemensamt ansvariga för frekvensbandet under 420Hz för att uppnå bästa lågfrekventa prestanda. Delningsfiltret är tillverkat av luftkärneinduktorer och högkvalitativa kondensatorer. Dessutom använder det högkvalitativa syrefria koppartrådar för att uppnå bästa ljudkvalitet. Dessutom är SD-502 utrustad med möjlighet till bi-wire.


Usher SD-502 använder starka 0,85" tjocka plattor för att göra kabinettet och de interna ribborna, för att uppnå utmärkt strukturell styrka och undertrycka resonaner till ett minimum i högtalaren.

 

Usher SD-502 kan matchas med en mängd olika fashionabla inredningsdesigner och exklusiva möbler, vilket gör att du kan njuta av utmärkt ljudkvalitet samtidigt som dina ögon tilltalar. 

Tekniska specifikationer:

 • System: 3-vägs basreflex golvstående design

 • Diskant: 1,25-tums DMD-membranenhet (9980-20DMD)

 • Mellanregister: 4,5-tums flerlagers pappersfiberkonenhet (0426AP1)

 • Bas: 5,5-tums högtalarkonenhet av pappersfiberkomposit (0535K)

 • Impedans: 4 ohm

 • Verkningsgrad: 89dB/w/m

 • Frekvensgång: 42Hz-40kHz

 • Tål effekt: 100W (kontinuerlig)

 • Crossover-punkt: 420Hz/2,4kHz

 • Högtalarstorlek: Bredd 235 × Höjd 1120 × Djup 385 (mm) Vikt: 25,5 kg (enkel)


 

Månadens produkt juni:

Plexiframe skivramar

- utsökt elegant minimalism.Skivramar från Plexiframe har det lilla extra. Den stabila plastkonstruktionen håller skivomslaget säkert på plats, utan att lägga pressande tyngd på omslaget.

Passar perfekt för att visa upp rariteter och signerade exemplar.


Tre olika färger finns på metallstavarna som håller ihop ramen och fäster Plexiframe på väggen.Metallstavarna innehåller skruvar som gör att skivan inte kan ryckas ned, upp till fyra skruvar fäster ramen på väggen.Plexiframe ramar är oerhört eleganta, den tredimensionella effekten som skivan får på väggen ger ett pikant intryck, speciellt tillsammans med en spännande tapet bakom.
Riktpris: 950:- st.  


 

Comments


bottom of page